Zaalgids Kasteel de Haar

Zaalgids Kasteel de Haar

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren · Start vanaf 28 aug 2024
Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht, Netherlands
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleidenSociaal contact
Kunst & cultuurBuurt & omgevingSport & Recreatie
Activiteit Delen
Stichting Kasteel de Haar
#84359
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/stichting-kasteel-de-haar/Activiteiten/Zaalgids-Kasteel-de-Haar/84359 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als zaalgids sta je gedurende de dag in verschillende ruimtes van het kasteel om bezoekers het bijzondere verhaal van ons kasteel te vertellen.

Uitgebreide omschrijving

Zaalgidsen zijn de kern van het gastvrije ontvangst bij Kasteel de Haar. Onze zaalgidsen staan gedurende de dag in verschillende kamers van het kasteel om bezoekers over de ruimte vertellen. Ze kennen het kasteel op hun duimpje en weten bezoekers enthousiast te vertellen over de bijzondere geschiedenis en bewoners van Kasteel de Haar. Dit alles wordt je geleerd in een opleidingstraject dat begint in september. Dit traject bestaat uit +/- tien ochtenden, waarin je alles leert over het kasteel, haar bewoners en de geschiedenis van het kasteel.


Als zaalgids maak je onderdeel uit van een betrokken dagploeg, doe je nieuwe contacten op en help je ons om dit bijzondere stukje erfgoed aan het publiek open te stellen. Je bent daarvoor gemiddeld twee dagdelen in de maand beschikbaar. Een dienst duur ongeveer 3 uur.


Er is nog ruimte voor enthousiaste zaalgidsen in het opleidingstraject dat dit najaar begint op 11 september. Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie?


Op 28 augustus organiseren we een informatieavond waarin de functie van zaalgids en het opleidingstraject uitgebreid worden besproken. Er is dan ook ruimte voor al je vragen. Vanaf 19:00 staat de koffie klaar. We zien je dan graag!

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland!
Ons middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis
en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan.

Kom naar Kasteel de Haar en krijg een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw. Tot het jaar 2000 was de familie Van Zuylen privé eigenaar, sindsdien is het ondergebracht in de Stichting Kasteel de Haar die zich ten doel heeft gesteld door middel van exploitatie het kasteel en het interieur in goede staat te bewaren en open te stellen voor publiek.

Kasteel de Haar organiseert jaarlijks een groot aantal publieksevenementen, zoals Elfia, Smaak en Stijl van Italië en de Lumineuze Nachten. Er zijn regelmatig speciale themarondleidingen, concerten, kinderevenementen en familiedagen. Het kasteel stelt ook ruimtes beschikbaar voor huwelijken, recepties of diners.

Er werken zo'n 42 vaste medewerkers en ruim 250 vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die rondleiden, in de tuin of kasteelwinkel assisteren of de TD ondersteunen.

Een hele mooie inspirerende werkplek gecombineerd met een heleboel gezelligheid!

Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt

Nieuw
Ontvang vluchtelingen uit de noodopvang voor een etentje
Eenmalige activiteit · 4–8 uur
Ontvang vluchtelingen uit de noodopvang voor een etentje
Come & Eat: nodig vluchtelingen van de Utrechtse opvanglocaties uit voor een gezellig etentje bij jou thuis.Geplaatst door Stichting Eet Mee
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Vrouw, 80 plus, ziet nauwelijks mensen en spreekt alleen Berbers. Zij vereenzaamt dus. Mevrouw vindt het heel gezellig als iemand thee komt drinken en babbelen.Geplaatst door MENS
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Structureel vrijwilligerswerk · 1–4 uur/week
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om elke week routes uit te stippelen en deze met zowel kleine als grote groepen te bewandelen.Geplaatst door MENS Buurtsportcoaches
Coördinator informatieavonden
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Coördinator informatieavonden
Wil jij ons helpen bij de organisatie van onze informatieavonden over verduurzaming? In de voorbereiding en tijdens de avonden is je hulp zeer welkomGeplaatst door BENG!
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Eerste contact namens BENG! voor onze energieambassadeurs. Je hebt contact met bewoners en ondersteunt de ambassadeurs bij hun werkzaamheden.Geplaatst door BENG!
Energieklusser
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Energieklusser
BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen.Geplaatst door BENG!