Coördinator informatieavonden

Coördinator informatieavonden

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Vanuit huis
Gastheer/vrouwAdministratieOndersteunend werk
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
7 Betaalbare en duurzame energie11 Duurzame steden en gemeenschappen
Ben je erbij?
Activiteit Delen
BENG!
#83854
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/BENG/Activiteiten/Coordinator-informatieavonden/83854 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij ons helpen bij de organisatie van onze informatieavonden over verduurzaming? In de voorbereiding en tijdens de avonden is je hulp zeer welkom

Uitgebreide omschrijving

Veel huiseigenaren in De Bilt willen aan de slag met – verdere – verduurzaming van hun woning. Energiecoöperatie BENG! biedt daar hulp bij. Met energieadviezen, energiescans aan huis en met informatieavonden willen we onze gemeente sneller energieneutraal maken.


De informatieavonden worden goed bezocht en zijn een belangrijk contactmoment van BENG! met leden en inwoners van gemeente De Bilt. We zoeken ondersteuning bij de organisatie en tijdens de informatieavonden.


We zoeken een

coördinator/gastvrouw(man) (vrijwilliger)


Wat ga je doen?

BENG! organiseert regelmatig informatieavonden over verduurzaming. We delen kennis en ervaring zodat bewoners zelf aan de slag kunnen. Zo zijn er avonden over zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, elektrisch rijden en meer. Jij maakt in overleg met de energieambassadeurs de planning, afspraken met de sprekers en je reserveert de locatie, houdt de aanmeldingen bij en stuurt de deelnemers een bevestiging en informatie. Tijdens de avonden heet je iedereen welkom en ondersteunt de spreker. Je bent tijdens de avond het gezicht van BENG!.


Wat vragen we?

  • Je bent sociaal, enthousiast en je wil je graag inzetten voor een duurzaam De Bilt.
  • Je bent in de gelegenheid vanuit huis te werken op je eigen computer.
  • Je kunt je eigen tijd in delen maar het is belangrijk dat inwoners redelijk snel geholpen worden. We organiseren 10-15 informatieavonden in het jaar dus er zijn drukke en mindere drukke periodes.
  • Je kan goed organiseren, je werkt gestructureerd en je komt je afspraken na.
  • Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende soorten mensen en dat vind je ook leuk. Je denkt ‘klantgericht’.
  • Je hoeft geen technische achtergrond te hebben.
  • Je kan werken met Word en Excel.
  • Je werkt samen met de medewerker Participatie en Communicatie. Er is regelmatig overleg maar je werkt vooral zelfstandig.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Je werkt zo mee aan een duurzaam De Bilt: goed voor onze eigen leefomgeving en tegen nog meer klimaatverandering. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Daarom bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben.

Je werkt in een enthousiast team. We organiseren vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.

 

Wie zijn wij?

Energiecoöperatie BENG! is een onafhankelijk Bilts initiatief van en voor bewoners en bestaat nu 10 jaar. Ons doel is een energieneutrale gemeente. Bij BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief, in diverse rollen.

Onze energieambassadeurs richten zich op advies voor duurzamere koophuizen. Verder zijn er energiecoaches en energieklussers die zich vooral inzetten voor energiebesparing in huurwoningen. Meer informatie vind je op onze website.

 

Kennismaken?

We zien graag je vragen over deze vacature tegemoet of solliciteer meteen! Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.


Ben je erbij?
Activiteit Delen

Over BENG!

BENG! is de lokale duurzame energie coöperatie voor De Bilt. BENG! werkt aan een energieneutrale gemeenschap in 2030 op het terrein van elektriciteit, warmte en mobiliteit. Energieneutraal betekent dat in De Bilt de benodigde energie zo zuinig mogelijk wordt gebruikt, dat het gebruik zelfstandig en duurzaam wordt opgewekt en dat de energie dus niet meer afkomstig is van fossiele bronnen.

Wij zijn een onafhankelijke lokale energiecoöperatie van en voor alle inwoners van gemeente De Bilt. Samen gaan we voor een energieneutrale gemeente.

Het grootste deel van BENG! bestaat uit vrijwilligers. U kunt op verschillende manieren meewerken aan het realiseren van een energieneutrale gemeente De Bilt: door actief te worden in een van onze werkgroepen, bijvoorbeeld de werkgroep energieambassadeurs, de werkgroep zonnepanelen of de werkgroep PR en ledenwerving. Wilt u meer weten of al direct uw interesse doorgeven, neem dan contact met ons op of bekijk een van onze vacatures.

Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt

Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Eerste contact namens BENG! voor onze energieambassadeurs. Je hebt contact met bewoners en ondersteunt de ambassadeurs bij hun werkzaamheden.Geplaatst door BENG!
Energieklusser
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Energieklusser
BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen.Geplaatst door BENG!
Bestuursleden
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Bestuursleden
Stichting vrienden van Schutsmantel probeert geld op te halen om activiteiten voor bewoners van Schutsmantel te 'financieren' Geplaatst door Warande Vrienden van Schutsmantel
Nieuw
Ontvang vluchtelingen uit de noodopvang voor een etentje
Eenmalige activiteit · 4–8 uur
Ontvang vluchtelingen uit de noodopvang voor een etentje
Come & Eat: nodig vluchtelingen van de Utrechtse opvanglocaties uit voor een gezellig etentje bij jou thuis.Geplaatst door Stichting Eet Mee
Vrijwilliger Thuisadministratie
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Vrijwilliger Thuisadministratie
Kun jij een bijdrage leveren door iemand te helpen zijn financiën en administratie op orde te brengen? Ben jij díe vrijwilliger die mensen perspectief brengt?Geplaatst door Humanitas Heuvelrug
bestuurslid ledenadminsitratie
Structureel vrijwilligerswerk · 0–2 uur/week
bestuurslid ledenadminsitratie
Deelnemen aan het bestuur, portefeuille ledenadministratie. Bijhouden NAW gegevens 65 leden, contact met energieleveranciers over stroomproductie.Geplaatst door Biltstroom