Post | oktober 2024 | Verhalen van vrijwilligers | 2 min lezen

Vrijwilliger Victorien - tuinteam De Boswerf

Victorien is begin 2023 begonnen als vrijwilliger bij De Boswerf. Ze was vlak daarvoor naar Zeist verhuisd en had op de vrijwilligersmarkt gesproken met verschillende organisaties die op zoek waren/zijn naar vrijwilligers. Ze was op zoek naar iets om buiten te doen; het gesprek met De Boswerf was plezierig, dus de keuze was snel gemaakt!

 

Ze vindt het geweldig hier. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je komt en hoe lang je op een dag blijft. Die flexibiliteit vindt ze heerlijk. Zelf komt ze vaak op donderdag. Er zijn ook vrijwilligers die (bijna) dagelijks komen.

De betrokkenheid en de belangstelling van de begeleiders én van de andere vrijwilligers is hartverwarmend. Bij het werken zijn er vaak mooie gesprekken.

 

Wat voor vrijwilligerswerk is er te doen?

Er zijn veel verschillende taken voor vrijwilligers.

Zo zijn er gastvrouwen/heren, voor onder andere openen en sluiten, voor het klaarzetten van spullen voor de gasten, verkoop van drankjes en spullen uit de winkel, én voor het beantwoorden van allerlei vragen.

Er is een klusteam voor groot en klein onderhoud, bv schilderen, bankjes repareren, maken van educatieve opstellingen.6

Het educatieteam, dat lessen op scholen geeft, maar ook op locatie; én een tuinteam.

Victorien zit in het tuinteam, dat spreekt haar het meest aan. Er hangen ’s ochtends memoblaadjes op het bord met klussen die in de tuin te doen zijn. Ieder gaat dan aan de slag met wat hij/zij graag wil. Denk aan klussen als snoeiwerk, planten verplaatsen, paden vrijhouden. Het tuinteam heeft ook een eigen appgroep.

 

Wat wordt er voor vrijwilligers gedaan?

Victorien vindt de zorg voor vrijwilligers altijd heel prettig en goed. Verder is er een jaarlijks festijn waar je als vrijwilliger ook aan mee kunt doen. Met kerst is er een bijeenkomst, met een praatje en gezamenlijk eten en kleine cadeautjes.

 

Plek voor meer vrijwilligers?

De Boswerf wil graag meer vrijwilligers, er is veel te doen. Op dit moment is er vooral behoefte aan gastvrouwen/heren; zij werken overigens wel met een rooster.

Er is een heel divers bestand aan vrijwilligers, zowel in leeftijd als achtergrond. Er is plek voor iedereen. Zie de website voor meer informatie over het doen van vrijwilligerswerk: Meewerken bij De Boswerf - Omgevingsdienst regio Utrecht (odru.nl).

Of kijk op de website van de vrijwilligerscentrale de bilt - Bezoekerscentrum De Boswerf | Vrijwilligerscentrale De Bilt  - hier vindt u ook veel andere vacatures.

 

Deel blogpost